175 | Nummer 6 ?

Op het gebied van kinderziekte-naamgeving is nog genoeg zendelingenwerk te doen. Ik bedoel als je echt niks meer weet, noem de ziekte dan naar de ontdekker ervan. Maar geef het geen nummertje. De 5e ziekte is er zo een. En de 6e trouwens ook. Als je pas 4 kinderziektes hebt gevonden is het toch geen moeite om de volgende 2 ook van een kekke naam te voorzien ? Ik vind het getuigen van een knap staaltje lamlendigheid van de Heren Naamgevers, wie dat dan ook mogen zijn.

Van de laatste (nr. 6) werd gisterenmiddag vermoed dat Isa ‘m onder de leden had. De koorts duurde al 3 dagen en was boven de 40 graden. Ze had er zelf weinig van te lijden, maar een gloeiend kind in je armen baart toch zorgen. De dokter (een vrouw, dus doktster ? dokteres ? dokterin ? daktari ?) kon niks raars vinden dus die hield het op een griepje. ‘Als je morgen roze vlekken ziet, dan is het de 6e ziekte’. Tot op dit moment zijn er echter nog geen vlekken te bespeuren en van het thuisfront komt de melding dat haar temperatuur zojuist weer eens onder de 38 graden is gekomen. Dit malheur wordt dus waarschijnlijk als het achter de rug is niet ‘gefiled’ onder een nummertje (5 noch 6) maar gewoon onder ‘griep’. Het is niet te hopen dat de verjaarspartijbezoekende kinderen afgelopen zaterdag alleen maar een snoepzakje mee naar huis hebben genomen en geen extra verrassing die zich na een paar dagen incubatietijd pas manifesteert. Bij voorbaat beterschap !

Reacties

Laat een bericht achter »

Laat een bericht achter

Leave a URL

Preview