396 | Makaay x 3

“Papa, wanneer gaan we naar Feyenoord?”. Ik heb deze vraag sinds 14 juni 2008 regelmatig voorgeschoteld gekregen. Ik had het immers beloofd. “Als jij 5 bent gaan wij naar Feyenoord” hoor ik me nog zeggen. Het duurde even maar vandaag werd die belofte dan eindelijk ingelost. Het was even zoeken geweest naar een wedstrijd met een verhoogde kans op een gunstige afloop voor ‘onze club’ uit Rotterdam-Zuid. Heracles leek me – het resterende competitieprogramma in acht genomen – de meest voor de hand liggende keuze. Ik kreeg geen ongelijk. Sterker nog: het was een geweldig succes. De Almeloërs werden met maar liefst 5-1 aan de kant geschoven waardoor Feyenoord weer zicht heeft op de playoffs voor een UEFA-cup ticket. Niet dat we daar wat te zoeken hebben, maar het is in ieder geval prettig voor de lege portemonnee van de Kuipclub.

Jips grote held Roy Makaay tekende voor de eerste drie doelpunten, waaronder een verzilverde penalty. In het feestgedruis heb ik geprobeerd deze strafschop vast te leggen:
Excuses voor het overdadig enthousiasme van ondergetekende, maar het was lang geleden dat er iets te vieren viel in de Kuip. En dat dat uitgerekend mag gebeuren op de dag dat wij er zijn, nou, da’s reden genoeg voor blijheid!

Opa Harrie was in het kader van de verzilvering van zijn verjaardagskado (je moet toch tenminste één keer in je leven in de Kuip zijn geweest) ook gezellig mee en gedrieën aanschouwden we een vermakelijke pot voetbal in een uitermate goed gevulde Kuip. Jip vond het allemaal prachtig. 5-1. En Henk Timmer zwaaide nog even naar ons, na afloop. Het kon niet op. Zelfs de trage uittocht uit Rotterdam-Zuid die daarop volgde kon de pret niet meer drukken. “We gaan Europa in”, hoorde ik mezelf voorzichtig fluisteren.