376 | Disney

3 blote negertjes, een dierenalfabet, Holly Hobby, beertje Collagol, Pierrot, Annie, Doe maar, Wham, Koala-beertjes en een dunkende basketballer. Dat is slechts een greep uit alle posters die ik de eerste pak ‘m beet 18 jaar van mijn leven aan de muur had hangen.

Het was dan ook een illusie om te denken dat het leuke oerwoudtafereeltje, de wel-hippe prinsessen en de mooie kikkerposters op de kamers van Jip en Isa het lang uit zouden houden. Isa’s wereldje wordt steeds groter, en dus ontdekte ze dat er ook kinderkamers mogelijk zijn met Doornroosje-dekbedovertrekken, K3-posters en Winnie-de-Poeh vloerkleden. Gelukkig gelooft Isa nog dat de Hema de enige leverancier van dekbedovertrekken is, maar dat er qua wanddecoratie toch wel wat meer mogelijk was, kon ik niet meer ontkennen.

Dus togen we met zijn allen richting stad om daar een ‘leuke poster’ uit te zoeken. Een ter plekke opgezette campgane voor Kikker, Muis of Pluk had helaas geen baat. Het resultaat: 3 Disney-prinsessen en een joekel van een Dora voor Isa. Aan Jips muur prijkt een grote Madagascar-poster, met dank aan Isa die de K3-poster waar Jip zijn zinnen op had gezet uit zijn hoofd praatte (kom op joh, dat is voor meisjes!).

Met gemengde gevoelens kijk ik naar de drie tuttige prinsessen, Dora met haar buiten-proportioneel hoofd, leeuw Alex en zebra Marty. Jammer van de kamers, leuk voor Isa en Jip en vooral heel knap van mama om het los te laten. En terwijl Boots naar me lacht, denk ik dat het misschien nog wel meevalt, vergeleken met de Feyenoord-poster en hippe boys-band die er over pak ‘m beet 5 jaar komen te hangen.

375 | Kangoeroe

Kangoeroes hebben Isa en Jip niet gezien, maar tussen al die renners wel een mama die in 1:10:14 finishte op de 12 kilometer. Hoera!

Oh ja, het betreft hier de Kangoeroeloop in Vught, waaraan mama op 2e Kerstdag heeft meegedaan.