348 | Beek

Nauwelijks bekomen van Diergaarde Blijdorp mochten Isa en Jip weer aantreden voor een volgend bezoek aan relatief wilde dieren. In het kader van de jaarlijkse ‘ouderdag’ (vader- en moederdag in 1, da’s nog eens efficiënt) toog de familie richting Hilvarenbeek om het plaatselijke safaripark onveilig te maken. ’t Werd een uitermate zonovergoten en dus geslaagde dag vol met (u raadt het al) dieren en pannenkoeken.

347 | Bollo

Neem een dikke beer genaamd ‘Bollo’, een bungalowpark dat vanwege eerder succesvol bezoek tot ‘prettige verblijfsplaats’ kan worden betiteld, Brouwershaven, een gemiddelde temperatuur van 27 graden boven nul, een hemelsbreed Noordzeestrand, een springkussen, zonnig Zierikzee, Renesse, een bak friet met frikandellen, een ballenbak, Rotterdam met zijn diergaarde Blijdorp en Pannenkoekenboot en stop dat allemaal in een week van vrijdag tot en met vrijdag en je hebt een prachtige najaarsvakantie te pakken. Landal Port Greve was wederom het decor en ondanks het feit dat enkele stamgasten inmiddels zijn afgehaakt kan dat park óns nog immer bekoren :-)


meer foto’s alhier…

Toch is er slecht nieuws voor Landal, Center Parcs en andere collegae. Vanaf vandaag mag u deze familie weer rekenen tot het edele volk der kampeerders. ’t Werd een bijna-hagelnieuwe (want slechts 2 weken verhuurde) Trigano Vendôme. Jazeker, een ‘vouwwagen’. Of kekker gezegd: een tenttrailer. U dacht dat ze niet meer bestonden ? Bij de Vouwwagenspecialist in Boxtel denken ze daar heel anders over. En wij ook.

Voor de non-kampeerders onder de lezers: wanhoop nog niet. Begin volgend jaar zal op passende wijze op Ameland afscheid worden genomen van een aantal jaartjes bungalowparkverpozen. En dan ook maar meteen in een huisje met inpandig zwembad. Daar kan zelfs een tenttrailer niet tegenop…

(12 september: DE BILT – Het is in honderd jaar nog nooit zo warm geweest in de eerste tien dagen van september als dit jaar. Het etmaalgemiddelde kwam in De Bilt uit op 19,6 graden en daarmee zijn de eerste tien dagen van september 1949, met een gemiddelde van 19,1 graden, van de troon gestoten. Dat liet het KNMI maandag weten.)