331 | Hoera !

Vanavond foto’s ! Dus niet: papa is al 3 dagen aan bed gekluisterd vanwege een fikse griep. De foto’s komen ergens dit weekeinde (2 april 2005)

330 | Tiphol

Als voorbereiding op de naderende vliegvakantie naar Griekenland leek het ons wel vernuftig om Isa en Jip eens wat vliegtuigen van dichtbij te laten zien. En zo togen we op een mistige en motregenachtige zaterdag naar het Amsterdamse om een plekje te zoeken langs een van de startbanen van Schiphol. Eerst naar de meest voor de hand liggende plek, aan de Kaagbaan. Daar ligt al decennia de populairste spottersplek van Nederland, voorzien van friettent. Papa was daar al eens met een kinderfeestje. Om te kijken naar dezelfde vliegtuigen, want de 747 was er toen ook al. Ditmaal stonden er wel 50 mensen. In tegenstelling tot toen te kijken naar niks. ’t Enige dat langsvloog waren wat eendjes. Zouden die mensen niet weten dat Schiphol nog 4 andere banen heeft ? En dat het open zijn daarvan afhankelijk is van de windrichting ? Schijnbaar niet. Isa had de friettent overigens gespot. Ik probeerde nog uit te leggen dat dat niet de essentie is van het spotten, anders had ’t wel friettentspotten geheten ipv vliegtuigspotten :-) De volgende stop was het businesspark langs de kop van de Aalsmeerbaan. Die was dus wél open, als landingsbaan.

Na enkele tientallen vliegtuigen te hebben zien opdoemen uit de wolken werd richting gezet naar eerst de Zwanenburgbaan (dicht) en vervolgens naar de splinternieuwe Polderbaan. Die bleek niet alleen heel erg open voor opstijgende vliegtuigen maar ook nog eens bijzonder goed te benaderen met de auto. Een aanrader voor eenieder die eens naar Schiphol wil gaan. Je merkt vanzelf wel of die baan wordt gebruikt, een 747 zie je immers niet gauw over het hoofd :-)

Isa en Jip vonden het allemaal prachtig, zeker toen ze hoorden dat we nog naar het restaurant op Schiphol zouden gaan voor een bord friet. Op het panoramaterras ging Isa’s belangstelling vooral uit naar een prachtige bloem op de straat van een exotisch vliegtuig en bleek Jip een extreme voorliefde te hebben voor blauw. Dat zal de KLM als muziek in de oren klinken. Jammer dat we over een paar maanden juist niet met die maatschappij gaan vliegen :-)

Klik hier voor een bijzonder goede spotterskaart. Punt L is fantastisch, punt M lijkt me geweldig voor een volgend bezoek !

329 | Joep

Papa had een sneeuwpop in elkaar geknutseld die best aardig was gelukt. We noemden hem ‘Joep’. Net als de sneeuwpop bij opa en oma in de tuin. Net als alle sneeuwpoppen die Isa en Jip zagen. Een prachtige naam voor een sneeuwpop, naar wij dachten. Joep bleek een ferme kerel. Pas eergisteren was het laatste restje Joep in het gras verdwenen. En dat terwijl de rest van Nederland toch al zeker 4 dagen compleet sneeuwvrij was.

Isa en Jip zwaaiden nog één keer naar het laatste stukje Joep. ‘Tot volgend jaar’ zei ik. ‘Tot volgend jaar Joep’, zei Isa. ‘Bye bye’ fluisterde Jip, een warme condensplek op het raam achterlatend. De winter is voorbij. Leve de lente !

328 | Kiek

327 | Under construction

In het kader van een broodnodige omkat van deze website kan het zijn dat het er allemaal nog niet helemaal uitziet zoals het eruit zou moeten gaan zien. Excuses ? Bij deze. Tot die tijd ziet u de rariteiten maar even door de vingers, oke ?

326 | Ouwehoer

De chronologische ontwikkeling van Jips vocabulaire, van eenwoord- naar driewoordzinnen (en heel sporadisch vier):
Nee
Asom (=andersom)
Nee nee!
Daa akter (=daar achter)
Hip boofe (=Jip boven)
Ikke ok!
Iehja ! (=ja)
Isa haaaaale
Isa brenge
Noepie Isa kamer (het vitaminesnoepjespotje staat op Isa’s kamer)
Jip boem balle (Jip boem gevallen, wordt dan vaak nog gevolgd door ‘daa akter’ :-)

En verreweg de leukste: Hip en Banneke (Jip en Janneke)

325 | …

Jip: Isa!
Isa: ja schat?