303 | Long time

Tja. Papa was eerst even te druk met advocaten en rechtszaken en daarna zat de hele club een lang weekeindje op Texel. Vandaar de matige frequentie van updaten….

Aan Oma Miep werd, nog ter gelegenheid van haar 60e verjaardag (en ook nog wel een beetje qua Harrie’s VUT), een verrassingsweekeindje aangeboden. Geheel onwetend werden ze op cryptische wijze naar het immer bruisende Julianadorp gestuurd om aldaar bij de supermarkt DEEN de kinderen te treffen. Miep was in de absolute veronderstelling naar het op steenworp afstand gelegen Landal greenpark te gaan. Des te groter was dus de verrassing toen we in no-time op de boot naar Texel stonden. Vakantie-resort De Krim nabij De Cocksdorp bleek een prima park met een uitstekend huisje, uitstekende frietjes, uitstekende midgetgolf, uitstekende tennisbanen, uitstekende huurfietsen, uitstekend kinderparadijs en een uitstekend verzorgd theater waar Oranje op uitstekende wijze naar de halve finale kon worden geschreeuwd. De zondag werd besloten met de 1e barbecue van 2004 en op maandag werd Ecomare nog even snel bezocht.

Zonovergoten doch winderig, uitrustend en inspannend. Kortom: een heerlijk weekeindje ! Foto’s komen spoedig.

302 | J1P

Hiep hier hoera ! Jip is 1 jaar !

301 | *advertentie*

Even een paar huishoudelijke mededelingen:

Allereerst was papa weer zo vriendelijk zijn traditionele RoelPool op te zetten rondom het naderende EK. Voor een luttel bedrag doet ook u drie weken lang mee in deze spannende pool, waarbij u dagelijks via e-mail én via een uitermate actuele website op de hoogte blijft van uw prestaties. Dus: iedereen die zin heeft is van harte welkom mee te doen aan de RoelPool2004 – De derde editie !. Inschrijven kan online !

Ten tweede is deze site uitgebreid met een nieuw hoofdstukje: Praat ! Klik op het menu-item bovenin om hier meer over te weten te komen…

300 | Waar ? (peuterpraat – 2)

Situatieschets: ik ben beneden druk bezig het als door een fragmentatiebom door de kamer verspreide speelgoed te hergroeperen en te stoppen in de daarvoor bestemde plastic dozen / kratten. Opeens gaat de telefoon. Aan de beltoon hoor ik dat het een belletje is via de huiscentrale; een call van de bovenverdieping dus. ‘Ja hallo met Papa’ zeg ik casual. ‘Met mij’ zegt Isa, alsof ik dat niet al hoorde. ‘Waar ben je ?’ probeer ik een gesprekje op gang te brengen. ‘Aan de telefoon’ is haar oprechte antwoord. Tegen dat soort logica kan zelfs papa niet op.

299 | Gaat het ? (peuterpraat – 1)

Isa hangt de laatste weken aardig de wijsneus uit. Zitten we te lunchen (dat klinkt overigens verzorgder dan dat het was: een boterham pasta choca en een half bekertje melk) wordt Jip wakker. Die zit op dit moment te twijfelen of hij nog 2 x moet slapen of het bij 1 x kan houden. Isa heeft dat volgens mij perfect in de gaten, want op het moment dat Jip aanschuift aan de lunchtafel zegt ze quasi-geïnteresseerd: ‘Hallo Jip. Ben je wakker ? Hoe gaat het ?’. Papa verslikte zich in zijn boterham met cervelaatworst en viel bijna van zijn stoel. ‘Nee papa niet doen’ kreeg ik vervolgens naar mijn hoofd geslingerd. Hilarisch.