298 | Auto

Tweewerf hoera: papa heeft een nieuw moederbord in zijn pc en na een minder productieve periode van 3 weken is hij weer helemaal up & running. De 2e hoera gaat naar Jip: zijn eerste woordje is een feit. Het is (heel rolpatroonbevestigend) ‘auto’. Vaak komt het er nog uit als ‘aute’, maar een incidentele goede vertolking is reeds waargenomen. Ik heb nog een aantal voorzetjes gegeven (relativiteitstheorie, huurwaardeforfait, rondzingen, broccolitaart en megalomaan) maar het werd gewoon ‘auto’. Vergeleken met de ‘bal’ van Isa heeft ie nu dus 1 letter voorsprong.

Daarnaast begint meneer zich allerlei gewoontes aan te meten. Alle voorwerpjes waar piepjes, plopjes, boetjes of baatjes uit komen (qua geluid dan) worden direct aan het oor gehouden in de veronderstelling dat ie met een telefoon van doen heeft. ‘Ajai’ roept ie dan, wat waarschijnlijk ‘hallo’ betekent maar vanwege de onduidelijke uitspraak niet mag worden aangemerkt als 2e woordje.

Isa is tegenwoordig overigens onze hoffotograaf. Mocht u denken dat papa veel kiekjes maakte, dan moet u Isa eens zien. Netjes kijkend door een zoeker (hoe analoog wilt u het hebben ?), zonder rolletje en flits maakt zij de prachtigste denkbeeldige foto’s. Na elke foto wil ze de achterwand openmaken omdat ze (digitaal als ze is) denkt dat het lcd-scherm achter het klepje zit. Bijzonder vermakelijk.

297 | B R A M !

Midden in ons midweekje Zeeland belde hij. ‘He Ernst, waarom bel je ons hier in Zeeland?’ vroeg ik nog quasi-nonchalant, alsof ik niet wist wat er gebeurd was. ‘Sinds vanmiddag 5 uur hebben wij dezelfde gezinssamenstelling als jullie’ was zijn legendarische antwoord. Oftewel: Bram is geboren !!! 2 dagen voor zijn uitgerekendheid kwam het mannetje ter wereld in het Carolusziekenhuis. Niet alleen hebben onze gezinnen dezelfde samenstelling, al onze kids hebben ook nog eens dezelfde geboortegrond ! Moeder en zoon zijn weer thuis en maken het goed. Hoera ! Van harte gefeliciteerd namens (ik ben zo vrij) iedereen die hier wel eens langs komt.

296 | Wind & zeilen

Niet alleen een kapotte pc zorgt voor wat vertraging op deze site, ook een midweekje naar Zeeland is niet bevorderlijk voor de updatefrequentie. Maar wel lekker. Alhoewel wij het altijd presteren om in een bijzonder onaangename week qua weersomstandigheden onze vakanties te plannen bleek het uiteindelijk toch nog allemaal mee te vallen in Landal Port Greve. Harde wind, weinig zon en lage temperaturen: in een indoorzwembad maakt dat toch geen donder uit. Jip en Isa vermaakten zich prima in het net-niet-subtropische zwemparadijsje van het knusse Port Greve. Ook de hagelnieuwe ballenbak cq speelpaleis bleek een schot in de roos. Onze bungalow was van alle gemakken voorzien en door een klunzigheid van de receptiemedewerksters mochten we zelfs gratis en voor nix een 6-persoons huisje uitzoeken. Gewapend met een bos sleutels struinden we het opvallend matig bezette park af naar een prettig onderkomen. Dat werd gevonden en bij terugkomst bij de receptie bleek men per ongeluk de keys van enkele 6-persoonshuisjes te hebben meegegeven. Maar enfin: papa was al aan het uitladen dus mochten we lekker blijven zitten.

De week werd voornamelijk gevuld met zwemmen, speeltuinen, frietjes eten, ballenbakken, panini’s, Noordzeestrand, Renesse, open haard, Miss Congeniality en niet te vergeten Bram. Bram ? Zie volgend bericht !

295 | Kaduuk

Tja, als je moederbord ermee ophoudt dan wordt het lastig. Vanaf de oude computer spreek ik u de komende tijd toe. Dat betekent concreet dat er eventjes geen foto’s kunnen worden geplaatst, want die staan op een harde schijf waar ik niet bij kan… Dat kan dus nog wel even duren helaas.