273 | Later als ze groot zijn

30 jaar geleden wisten onze papa’s en mama’s vast niet wat we later zouden worden. Een tramdienst verzinnen heeft niet veel weg van software ontwikkelen. Juffie zat al wat meer in de goede richting. Toch wagen we af en toe een gokje. Isa’s loopbaan kan nog alle kanten op gaan, hebben we al gemerkt. Het gewurm uit de autogordel duidde op een nieuw Houdini-talent. De laatste tijd neigt Isa echter meer naar toiletjuffrouw (de toiletpot en -borstel zijn reuze interessant). Maar als het even meezit dan zit er ook nog een carrière als fotograaf in. Sinds 2 dagen sjouwt ons dametje met een plastic fototoestel rond:

Mocht de economie weer in een volgend dipje terechtkomen, dan kan ze zich ook nog aanbieden als verhuizer, en dan met name voor het zware werk: geen stoel die aan het einde van de dag nog op zijn plaats staat.

Jips ambities zijn nog wat moeilijker in te schatten. Voorlopig houden we het op voorproever, maar als het even meezit wordt hij de nieuwe Frans Bauer: bij ‘ Heb je even voor mij’ gaan de handjes meteen de lucht in…

272 | Nellie

Als wilde bloemen alleen gelaten
Aan de kant van de straat
Aan de rand onvolmaakt

Die staan in de wind en de regen
En nergens bang meer voor zijn
Die hebben gezien dat het leven
Onvoorspelbaar kan zijn

Zonder iets zeker te weten
Dit kan de laatste dag zijn
Zodat alles zoveel meer betekent
En alles kleuren krijgt

En ver hier vandaan
Valt de maan in de zee

(Frank Boeijen – Wilde Bloemen)

Nellie † 18 februari 2004

271 | Knip

Knip knip. Mooi! Isa kon wel een knipbeurt gebruiken, en ook Jips kuif mocht wel een stukkie korter. Op naar de kapper. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus:

Snoepje? Check. Koekje? Check? Voor de zekerheid nog een snoepje? Check. Om mijn imago te redden ook nog een verantwoord boekje? Check.

Aangekomen waren er nog 2 wachtenden voor ons. Oei! Een koekje hield Jip gelukkig een half uur zoet en Isa had genoeg om te kijken en te kletsen. Kapper knip knip. Doet ie nou? Gekke kapper! Isa begon steeds lolliger te worden, en ik kreeg het aardig benauwd. Voordat ze over ‘seetje laten’ en ‘Jip zijn pimo’ begon, waren we gelukkig aan de beurt.

Isa ging voor het eerst helemaal alleen op de stoel. Op een hele boze blik richting kapster (tja, iemand zomaar in zijn nek spuiten is ook gemeen) na, ging het prima. En terwijl Isa haar verdiende snoepjes (deze keer van de kapper) oppeuzelde, werd Jips kuif ingekort en van gel voorzien.

Kosten: 8 euro. Da’s geen geld voor ruim een uur vermaak!

270 | Zoekplaatje

Iets klopt er niet op een foto van 9 februari. Maar wat ? Alle goede inzendingen worden beloond met een kus van Isa en Jip…

269 | Fes ?

Isa’s slechte eetgewoontes in het verleden waren de reden om zowel het avond- als ochtendflesritueel nog even voort te zetten. Met haar 2e verjaardag in aantocht leek het ons echter tijd worden om daar maar eens mee te stoppen. En wat is nu handiger dan kleine broer Jip als excuus te gebruiken ? ‘De fles is voor babies, he Isa?’. ‘Ja, Jip”. Mooi zo, die indoctrinatie werpt in elk geval zijn vruchten al af…

Twee weken terug al werd de avondfles afgebouwd. Eerst via het weglaten van het pap-ingrediënt, daarna door het weglaten van de fles en het introduceren van een beker. De door ons voorziene problemen bleven uit. Na 2 dagen hoefde ze de beker niet meer en sindsdien heeft ze niet eens meer gevraagd om een avondvoeding.

Gisteren, toen madam om 5:00 weer rechtop in bed zat, gooide ik het maar over dezelfde boeg als bij de avondfles. ‘Nee lieverd, de fles is voor babietjes, weet je nog ?”. Schijnbaar was er iets blijven hangen van mijn eerdere verhaal, want het zachte ‘ja’ dat erop volgde verried dat ze inderdaad niet meer voor baby aangezien wilde worden. Resultaat: behoudens een incidentele ziektedag waarin ze noodgedwongen flesvrij bleef, was dit haar allereerste dag zonder ook maar 1 fles in welke vorm dan ook te hebben geconsumeerd. ’t Was even spannend vandaag, maar vanochtend wist Mama het ook voor elkaar te krijgen. Ik weet niet precies wat ze haar ingefluisterd heeft, maar het gevolg was dat ze weer vrolijk verder sliep. We zijn nu al benieuwd naar morgenvroeg !

Bijkomend voordeel is dat het niet meer nuttigen van een vroege fles lijkt te resulteren in een langere slaaptijd. Gisteren 8:30, vandaag 8:00. Raar maar waar…