268 | Raar ?

D’r zijn wat troubles met het fotoboek. De webhoster is het aan het uitzoeken. Tot die tijd: geen paniek ! Het ligt niet aan uw pc

Update 2 februari: de problemen zijn voorbij. Het lag aan het ineens ontbreken van de exif_read_data() functie naar een installatie van suexec op mijn server in Hong Kong. In goed nederlands: het was kapot. Maar daar ga ik u niet verder mee vermoeien. De foto’s zijn er weer. Gelukkig.

Update 3 februari: gisteravond bleek www.roelenmichal.com ‘gedefaced’ te zijn. Oftewel: gehacked. Zie hier voor een nadere uitleg. D’r bleek een beveiligingslek te zitten in een aantal zaken die ik op mijn sites gebruik. KidsOnline was daarom vanmiddag even uit de lucht. Om een en ander dicht te spijkeren. En passant heb ik geprobeerd de laadtijd van de site wat te verbeteren, en een kleine layoutverandering erop losgelaten. Hopelijk vanaf nu dus weer een storingsvrije KidsOnline !

267 | Hehe

Het geouwehoer (van ‘dada’ via ‘uhuh’ naar ‘baba’) van Jip neemt steeds indrukwekkender vormen aan. ‘Zo nou gaat Oma de jassen pakken’, kondigde Oma Miep de terugreis naar huis aan. ‘Hehe’ zuchtte Jip opgelucht hardop. Bijzonder hilarisch, hoewel het mannetje geen idee had waarom iedereen moest lachen.

Jips beweeglijkheid wordt ook steeds imposanter. Sinds een paar dagen ligt meneer graag op de grond. Niet meer alleen in de box of op een Nijntje-kleed, maar gewoon op het koude laminaat. Door het gebrek aan enig vermogen om voor- of -achteruit te gaan draait Jip vooralsnog alleen rondjes. Linksom, rechtsom, ’t is ‘m allemaal om het even. Dat ie dan regelmatig een cd-kast-poot, de trap of een stoelpool tussen zijn benen krijgt waardoor de rotatie stokt, dat snapt ie nog niet helemaal. Hij vind het wel best. Jip blijft net zo makkelijk 10 minuten naar een verchroomd stukje staal lachen. Zijn zus had datzelfde stuk staal waarschijnlijk al eigenhandig om zeep geholpen om haar weg te kunnen vervolgen. Tja, meisjes he ? Alhoewel, die kunnen ook héééél erg lief zijn:

266 | Kamiel

Door mama’s verjaardag was ik het helemaal vergeten te vermelden: Kamiel is geboren ! Dianne en Charles hebben een mannetje mogen begroeten. Van harte gefeliciteerd met het mooie blonde menneke (want we hebben ‘m natuurlijk al even gezien !)

265 | Hoewaa !

Er is er 1 jarig
Hoera
Hoera
Dat kun je wel zien dat is onze mama

Dat vinden Jip en Isa zo prettig jaja (en papa ook)
En daarom zingen wij blij
Zij leve hoog (?)
Hoera hoera
Zij leve hoog (?)
Hoera hoera
Zij leve hoog
Hoera !!!

264 | Boem

Jippie bank af. Boem. Au. Vallu. Oftewel: in een onbewaakt ogenblikje gleed Jip van de bank en tuimelde een eindje omlaag. Boem dus en een beetje au, maar na 10 tellen zat meneer alweer te lachen. Niks aan de hand, maar op Isa had het erg veel indruk gemaakt. Bij thuiskomst kreeg ik direct verslag, en ik ging bijna denken dat papa Jip de hele dag van de bank af had laten stuiteren. Om het verhaal een beetje op te leuken, werd bank raam en tegen bedtijd was Jip al uit het vliegtuig gevallen.

Jip voelde zich de held van de dag en die horen ’s avonds natuurlijk niet in bed te liggen. Kortom: een echt heldenfeestje met in het begin van de avond (behoorlijk) wat geluidsoverlast en aan het einde dolle pret op het grote bed.

263 | Mondvol

Noteert u even mee ? Maandag 5 januari was de dag dat papa Jips eerste tandje ontdekte. ’t Was al een reepje tand dat door het roze gummi tandvlees voel- en zichtbaar was. Jip pakt het overigens meteen groots aan: tandje 2 komt namelijk gelijk mee. Efficient als ie is, nu al, kost ‘m dat waarschijnlijk minder pijn en moeite dan wanneer al die krengen apart doorkomen. Papa is bijzonder trots op zijn vernuftige zoon. Binnenkort wellicht fotobewijs van de tanden.

262 | Dubio

Het is erg leuk wanneer je dochter een beetje aardig begint te babbelen. Veel twee-woordzinnen, af en toe drie woorden in de goede volgorde en bij hoge uitzondering komt er eens een zin met wel 4 woordjes uit gerold. ‘Papa ook sokke aan?’ klinkt misschien dan wel heel logisch (het was tenminste zo: op dat moment droeg ik aan beide voeten sokken), maar uit de mond van een dametje van 21 maanden is dat erg verbazingwekkend.

Vanavond kreeg ze haar eerste grote dilemma voor haar kiezen. Normaliter beperken we de Moeilijke Keuzes in het leven tot ‘choca of hagelslag ?’. Vroeger koos ze dan blindelings voor de chocoladepasta, tegenwoordig neigt ze meer naar hasak, zoals hagelslag bij haar heet. Maar vanavond stond ze met mama bovenaan de trap met de intentie om een papfles aan mij te vragen. Ze krijgt immers nog steeds een papfles, dat schept wat rust. ‘Ses?’ vroeg ze na herhaaldelijke porren in de rug van mama. Ik verstond haar in eerste instantie niet goed dus ik riep ‘kus?’. Je zag haar kijken. Eerst fronsen zo van ‘ja vader, onder die fles kom je niet uit, maar die kus is ook wel een aardig voorstel’. Daarna opgetrokken wenkbrauwen en een voorzichtig ‘tus’. Papa blij. Ze koos voor de kus. Fuck de fles ! Papa is belangrijker.

De fles heeft ze overigens nog wel gehad, want dat was (na de kus) haar volgende verzoek :-)

261 | Bieb

Wat de Openbare Bibliotheek Eindhoven in 2,5 jaar niet lukte, kreeg Isa in 30 minuten voor elkaar: de bieb is leuk! Isa en ook Jip zijn lid van de bieb en hebben allebei een pasje. Isa ’s grootste hobby is ‘boekie jeeze’, dus zo’n bibliotheek moet voor haar het paradijs op aarde zijn. Ze voelde zich er meteen thuis, want bij alles wat ze mooi vond tetterde ze ‘MAMA!!!’. Hoogtepunt was toch wel de trein op de jeugdafdeling, mét boekies erin. Het koste me een doosje rozijntjes om Isa eruit te krijgen. We hadden een mooie buit: Dikkie Dik, Jelle en de maan, Bedtijdboek van de knuffelpapa en Kleine Ezel gaat varen. Boekie jeeze x 4 dus.

260 | Happy newyear

Vuurwek. Niejaa. Meer dan deze woorden heb je niet nodig voor de jaarwisseling. Het was een leuke avond, die begon met de grote frikadellen eetwedstrijd, die Isa ruimschoots won van Luka en Noah. Daarna nog even rondsjezen en dan naar bed. Isa dan, want onze gillende ‘ keukenkerel’ Jip vond dat hij wel wat extra aandacht verdiend had.

En omdat Isa altijd met haar kleine neus vooraan wil staan, werd ze om 23:45 uur wakker. We hadden een goed uitzicht en papa maakte er een mooie show van. Ook Jip wilde ervan meegenieten. Spelen met Luka en Noah is midden in de nacht net iets leuker dan anders, en zigzaggend tussen de rotjes naar huis lopen is natuurlijk helemaal geweldig.

Al met al een slaapverlies van zo’n 3 uur, en uit ervaring kunnen we daar inmiddels een mooie wiskundige formule op los laten:
X=0,1Y, waarbij X staat voor de extra slaaptijd ’s morgens en Y voor het slaaptekort. De goede rekenaars komen dan uit op een dik kwartier langer uitslapen. Gelukkig hebben we nog de magische klerenkast met dozen met bikini’s, sjwaltjes en stropdassen. Dus we konden nog even blijven liggen, alleen af en toe kijken of Isa niet gewurgd werd door een stropdas en wat feedback geven (mooi, laat maar aan papa zien…) was voldoende.