236 | Tring

6.15 uur: tring!
6.45 uur: rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
7.00 uur: hajo hajo o-ho hajo uit ujaaaaaaa uit

De eerste die ik vandaag hoorde was dus de wekker. Wat een luxe!

235 | Racebaan

Het naderende Sinterklaasfeest doet vooral papa’s hartje sneller kloppen. Jip is immers al een week bezig met het fabriceren van achtergrondgeluidjes voor bij de racebaan die hij ooit zal krijgen. ‘Rrrrrrrr’ klinkt het de godganse dag.

‘Rrrrrr’ dacht papa dan ook toen hij de laatste Intertoys-gids indook. Daar stond me toch een juweeltje, van 18 meter lengte en met 2 loopings. Voor een spotprijsje. Jammer dat het er dit jaar wegens plaatsgebrek nog niet in zit. Wellicht volgend jaar, als de geplande aanbouw van 4 meter er staat. Dan zult u nog wat beleven. ‘Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr’…

234 | Pamela

Jip en ik hebben er allebei van genoten, maar na 4 maanden vond ik het wel mooi geweest. Een koud kolfkamertje, sinds Jip’s verkoudheid weer drinkfeestjes ’s nachts, lekkende tieten…. Dus met dank aan de moedermelk zijn we nu over op de fles. Met afbouwregels neem ik het niet zo nauw, dus dat levert af en toe een pijnlijke bh-cup meer op. Het maakt geen indruk op de mannen thuis, want terwijl Pamela het bed uitsluipt voor een kolfsessie, liggen pa en zoon heerlijk te snurken.

Jip maakt geen onderscheid tussen fles of borst, dus het feestje ’s nachts gaat voorlopig gewoon door. Papa doet het goed als barman, maar vanaf vandaag gaan we weer over op de ploegendienst. Jip-dienst voor mij vannacht, Roel gaat voor de Isa-dienst. Gelukkig weten we van Isa dat er uiteindelijk wel weer een eind aan komt (en als je pech hebt ook weer een nieuw begin, maar da’s een heel ander verhaal!).

233 | Au au au

Isa is de laatste tijd erg zorgzaam. Papa en mama worden geknuffeld. Aap en minstens 1 beer worden vertroeteld met kusjes. Pop is weer helemaal populair en krijgt een flesje. En dan is er nog kleine pop, die in de tas aan Isa’s commode woont en handig is tijdens het verschonen. De kleertjes van kleine pop moeten dan ook regelmatig uit. Isa doet de broek omlaag, ruikt aan de billen van kleine pop en roept : bah!. Het uittrekken van de trui gaat moeilijker, dus daarvoor wordt papa ingeschakeld. Die gaat om 6.30 uur ’s morgens recht op zijn doel af: kop eraf, trui uit, kop erop. Isa kijkt vol verbazing en roept: Au! Au! Au! Nu maar hopen dat deze brute onthoofding niet teveel indruk op haar gemaakt heeft. We houden Jip uit voorzorg maar even buiten Isa’s bereik!

232 | Klok

Een uurtje klokverschuiving levert altijd urenlange discussies op:
Is het nu zomer- of wintertijd? Gaat de klok nu voor- of achteruit? Wordt het dan eerder of later donker? En vooral: kunnen we dan een uurtje langer of korter slapen? Sinds Isa en Jip er zijn, komt daar een belangrijke vraag bij: Worden Jip en Isa dan eerder of later wakker?

Hieronder nog even de antwoorden op een rijtje:

Het wordt wintertijd. De klok gaat een uurtje terug. Het wordt ’s avonds eerder donker en ’s morgens (voor even dan) eerder licht. We zouden een uurtje langer kunnen slapen. MAAR Isa en Jip doen helaas niet mee aan dit spelletje.

Dus dat betekent:

Een voeding voor Jip om 4.00 uur wordt 3.00 uur
Een papfles voor Isa om 5.30 uur wordt 4.30 uur
Hajo? Owkay? Papa! Mama! verschuift naar 6.30 uur.

Gaap……

231 | Prik

Jips 3e consultatieburobezoek zit er weer op. Met zijn glimlach als wapen charmeerde de charmeur er rustig op los bij de wijkverpleegkundige. Alsof hij wilde proberen onder zijn 3e prik uit te komen. Helaas. Zelfs de toegesnelde arts, die even zijn longetjes beluisterde in verband met zijn verkoudheid en het eventueel als gevolg daarvan minder effectief zijn van de injectie, kon dat niet verhelpen. Met ferme kracht verdween de naald in zijn linkerbovenbeen. Slechts 1 enorme snik en direct daarna een dikke glimlach naar de prikker. Raar maar waar. Het scheen hem wel te bevallen. Prikmevrouw stond ook versteld. ‘Nou, hij heeft er niet zo’n moeite mee’. Nee, dat idee had ik zelf ook. Ik hoop echter niet dat hij hier een soort SM-fetisj aan over houdt…

230 | Sees

Het is geen kwestie van wel of niet lekker vinden, het is een kwestie van wel of niet willen. Meestal niet dus, maar soms zit er een ‘wel’ dag tussen en dan staan papa en mama met open mond te kijken. Een fles pap als voorgerecht voor het ontbijt (zo vroeg dat het meer weg heeft van een nagerecht voor het diner), 2 boterhammen, een halve banaan en wat hapjes appel, nog een boterham, een Liga Milkbreak en als uitsmijter een diner van frietjes met 3 stukje MacNuggets! Dat is voor Isa net zoveel als 3 kingsize pizza’s voor ons. Ze had het ene stukje nog niet op, of ze wees al naar het volgende: sees! (=vlees). Van mama kan ze het niet hebben, want die verstopte het vlees vroeger onder de appelmoes (want dat hoefde niet op). Dus op het menu voor vandaag stond vlees (kip), vlees (groenteburger) en vlees (aardappel). Dat leverde een score op van 67% (dat gele vlees was toch niet zo lekker). Nu maar hopen dat Isa voorlopig geen verband ziet met toktok, knorknor en boehoe.

229 | Experiment

De trouwe lezer weet van het raadselachtige verdwijnen van Reserve Aap. Trots als we waren op het extra knuffelbeest dat in geval van panne of pech met Aap 1 soelaas zou bieden, zo treurig waren we na het kwijtraken ervan. Isa rest nu slechts nog één Aap. En da’s niet veel. Vandaar dat Oma Miep met een gewiekst plan op de proppen kwam. Tijdens een logeerpartijtje in Heesch bleek Isa ook aardig gecharmeerd van Beer. Ikea Beer, om iets duidelijk te zijn. En u kent Ikea: alles in overvloed. Behalve wanneer je laminaat wilt bijbestellen dat je een paar jaar eerder daar hebt gekocht, want dan blijkt dat ene type uit het assortiment te zijn gehaald. Maar da’s een heel ander verhaal.

Het plan behelst een uitgekiend charmeoffensief ten faveure van Beer. Niet dat Aap in enen niet meer owkaj is, integendeel. We zien het meer als een gezellige verbroedering, waarvan Isa de onwetende getuige moet zijn. Beer vergezelt Aap nu te pas en te onpas; bij het wandelen, bij het slapen, bij het wakker worden, enfin: eigenlijk de hele tijd. Tot nu toe werpt het vruchten af: Isa geeft beide knuffels evenveel aandacht en dito kusjes. En da’s mooi. Ondertussen is Oma Miep al bij Ikea geweest en heeft daar VIJF (5) exemplaren van Beer gehaald. Dat moet toch ruim voldoende zijn, naar wij denken. Ik hoop echter wel dat een leger van 6 x Beer genoeg troost kan bieden wanneer die Ene Aap onverhoopt mocht verdwijnen…

228 | Owkaj

Of ik moet lachen als om half 4 ’s nachts Isa ligt te krijsen, haar broertje niet wil slapen, mama van moeheid niet weet waar ze het heeft en papa voor de zoveelste keer probeert de boel tot bedaren te brengen ? Normaliter niet, maar vannacht stond madammetje rechtop in bed en onder begeleiding van de kreten ‘nee ? owkaj !’ werd ik glimlachend wakker uit mijn slaapwandelroes. Hoezo nee ? En waarom okee ? D’r is niks okee aan nachtelijke krijspartijen. Maar leg haar dat maar eens uit. Met een aai over de bol, een dikke kus van papa, aap en een papfles viel ze weer in slaap. Okay, dacht ik bij mezelf…

227 | Special

Jip kwam op de foto’s van ons verblijf in Drenthe slechts 1 x voor. Om een eventueel complex op latere leeftijd te voorkomen is vanaf vandaag een Jip-special te bewonderen op de fotopagina. Dat de foto-met-reuze-Nijn 2 weken te laat was moet u overigens even door de vingers zien…