189 | Klusupdate

Het is eindelijk zo’n beetje allemaal klaar. Isa’s nieuwe kamertje, Kid 2’s nieuwe stulpje, diverse herstelwerkzaamheden aan plinten – muren – knopjes – deuren – kastjes – lampen en bovendien is het lekkage-malheur verleden tijd. Degenen die met de oren klapperen lezen liefst eerst het relaas over het ‘Kapotte Kraantje en het Laminaatleed’ op StationTenderness, papa’s weblog (zie hier). Het duurde 2 weken voor een en ander droog was maar nu ligt de vloer weer mooi dicht en kan Isa weer overal bij. De lijst met klusjes is aardig geslonken en zelfs de zolder is ge-her-opgeruimd. Resteert nog de auto; wiens interieur nodig bestofzuigd dient te worden. En het gras; een never ending story. En de site: hoewel in januari in ruwe vorm al klaar nu nog steeds niet webfähig (om maar eens een kek woord te gebruiken). De introductie van de gerestylede site is derhalve maar uitgesteld tot het moment dat Kindje nr. 2 wordt geïntroduceerd ! En dat kan nooit al te lang meer duren, want vandaag precies over 3 weken is Michal uitgerekend…

188 | Rogers

Ziet u enige overeenkomst tussen opa Peter aan de linkerkant en Kenny Rogers aan de rechterkant ?

Ik niet, behalve dan de baard. Isa dacht daar heel anders over. In de V&D in Den Helder moest papa even door de cd-bakken, terwijl Isa in haar kinderwagen zat te wachten tot hij klaar was. Halverwege hoorde ik ineens uh-Pa, wat Isa’s woordje is voor Opa. Haar vinger wees naar een cd van Kenny Rogers, die toevallig recht voor haar neus stond. Vandaar. Raar maar waar. Ik weet niet of opa Peter kan zingen ?

187 | Wind & zeilen

Een welverdiend midweekje vakantiepark zit er weer op. En wel in het in Julianadorp gelegen Landal Greenpark met de prachtige naam ‘Golf- en Beachresort Ooghduyne’. Julianadorp ligt, voor de ‘topographically challenged’ onder de lezertjes, tussen Callantsoog en Den Helder. Een echte aanrader: ruim opgezet, pal achter de imposante Noordhollandse duinen, uitgerust met een riant zwemparadijs. Niks geen centerplaza, junglewungle of tropidome; gewoon een zwembad. Het verblijf vond voornamelijk plaats in ons luxe penthouse, voorzien van alle gemakken (zoals een bubbelbad, open haard, wasmachine, dubbele (!) koelkast en zonterras).

De dagen werden hoofdzakelijk gevuld met fietsen, wandelen, strand, Den Helder, world wide wraps, rozijntjes, open haard, lasagne, vliegeren (althans, de vlieger werd aangeschaft alleen de windkracht 7 gooide roet in het eten), Palm, The Fan, kijken naar golfers die bijzonder kek aan het doen waren tijdens hun verblijf op de hole waar ons penthuisje op neerkeek, slapen, eendjes spotten (Mat Herben zou trots op ons zijn geweest) en reigers plagen. Vooraf werd gevreesd voor zowat de slechts mogelijke week qua weer die je je maar kunt indenken. Achteraf kunnen we stellen dat we mazzel hebben gehad. Oké, de snoeiharde wind gooide de 1e helft van de week de plannen qua fietsen en wandelen ietwat omver, maar dat kwam eigenlijk wel mooi uit. We kwamen per slot van rekening voor onze rust, en dat zwembad ligt er ook niet voor niets. Donderdag was een prachtige dag: volkomen onbewolkt en hoewel slechts 12 graden was het uit de wind zomers warm. Onder het genot van een Palmpje en een krantje werd dan ook nog even ouderwets van de zon genoten in de late namiddag op ons terrasje. Entertainment-technisch heeft de streek rond Den Helder niet veel in de aanbieding, maar daar was a) Isa toch nog te klein voor en b) Michals fysieke conditie niet toereikend voor :-) Kortom: een lekkere week waarin zelfs papa af en toe een middagdutje deed.

186 | Hiep hiep

Hieperdepiep hoera!

Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday dear PAPA
Happy birthday to you!

Mijn papa wordt vandaag 34 jaar!

185 | Verhuizing

Het Grote Klussen zit er bijna op. Mama heeft vandaag van haar officiële 1e zwangerschapsverlofdag genoten, Isa’s oude kamertje is gestripped van enkele items die kost wat kost moesten oververhuizen naar haar nieuwe kamer en Isa’s nieuwe kamer is zo goed als klaar. Een haast perfecte timing. Het is nog slechts wachten op de nieuwe gordijnen.

Isa’s 1e blik op haar nieuwe stulpje deed ons vermoeden dat ze het allemaal wel prachtig vond. Als beloning voor haar enthousiasme werd besloten haar oververhuizing per direct een feit te laten zijn. Dat verhuizen behelst immers niet meer dan haar een deurtje verder in een bed mikken, dus dat viel allemaal reuze mee. Het eerste nachtje in haar nieuwe onderkomen beviel haar schijnbaar prima. Papa en mama kunnen ondertussen geen latex, accuboor of kruiskopje meer zien. Gelukkig was opa Harrie vandaag bereid om nog wat klusjes te doen, oma Miep zo lief om een berg was weg te strijken (dat alles terwijl ze samen ook nog even op Isa pasten), zodat papa en mama zich in Eindhoven al winkelend konden uitleven.

Gisteren werd overigens Vianen weer eens getracteerd op bezoek. Op een zonovergoten zondag hadden Isa en Iris een gezellig dagje zandbakken, glijbanen en wipkippen. Het madeliefjes-plukken ging Iris al erg goed af, terwijl Isa vooral de eetbaarheid van het gebloemte leek te willen uittesten…

184 | Vorderingen

Kleine update: Isa zit momenteel op 3 stappen, qua zelfstandig lopen. Ze hanteert dus inderdaad een strak stappenplan: elke dag een stapje erbij.