160 | Wreed

Het zag er allemaal zo stoer uit bij het consultatiebureau. Prik in rechterbeen, zonder piepen geïncasseerd. Prik in linkerbeen, klein piepje, even tandenbijten en klaar. Dat moest natuurlijk in de avonduurtjes wel fout gaan. En van 00:00 tot 02:00 was het huilen geblazen. Na veel vijven en zessen lukte het toch om haar in slaap te krijgen. Vanochtend bleek ze erge last te hebben van haar beentjes. Het voelt als een zware spierpijn, kan ik me van mijn laatste injecties (in het leger) nog herinneren. En als stoere landverdedigers al lopen te mauwen, dan moet het voor zo’n hummel al helemaal afzien zijn. Bijkomend voordeel was dat ze wél lekker stil bleef liggen op het aankleedkussen !

159 | Fiets

Eindelijk was het dan zo ver: het was mooi weer, Isa’s snottebellen en koorts waren verdwenen en het fietsstoeltje was eindelijk op mijn fiets gezet. Tijd voor een ritje op de fiets met Isa voorop. Terwijl Isa nog op De Sterrenwacht zat, maar even de fiets uit de schuur gesjord. Isa in die stoel tillen moet lukken, dacht ik nog, maar toen begon de ellende. Want til jezelf maar eens met dikke buik tussen zadel en fietsstoel. Zodra je zit gaat het prima, maar het opstappen en afstappen is een ramp. De beste manier is een aanloopje en dan van achteren hop op het zadel springen. Maar ja, dat leek me niet zo’n goed plan met kindje nummer 2. Dus maar weer aan de wandel gegaan en snel op zoek naar een ander zadel zonder punt.

158 | Leuk

Isa vindt de Sterrenwacht wel prima. Ik verwachtte op zijn minst een dikke knuffel en een lieve lach, maar nee hoor: ‘Hé ma, ga eens aan de kant, ik kan dat kindje niet zien’. Kortom: ze heeft het er goed naar haar zin, ging zonder te mopperen maar liefst 1,5 uur slapen en vrat vervolgens 2 boterhammen op. Hmmmm, dat doet ze thuis nou nooit…

157 | Foto’s

De laatste weken is het foto-aanbod wat karig. Papa heeft niet zoveel tijd gehad om foto’s te maken, waarvoor excuses. Komende weekeinde wordt er nieuw materiaal geknipt, want oPa Harrie wordt 60 jaar. En dat levert natuurlijk voldoende stof op tot fotoschieten !

156 | Vals alarm ?

Of we zagen spoken of het was een hele korte aanval van waterpokken, maar vanochtend waren alle vlekjes weer weg. Raar.

Vandaag gaat Isa voor de 2e keer proefdraaien bij De Sterrenwacht. Ik bracht haar zojuist weg en ze keek niet eens meer om… ‘Hij vin deze pop leujk’, riep een klein meisje me toe terwijl ze SuperGrover onder Isa’s neus liet bungelen. Isa vond het allemaal wel best. Vanaf volgende week fulltime.

155 | Pokken

Zojuist een berichtje van het thuisfront dat rode vlekjes zich beginnen te ontwikkelen. Waarschijnlijk waterpokken dus. De koorts is weg maar de lamlendigheid nog niet helemaal. Wacht maar tot het jeuken begint…

154 | Ziek

De aanschaf van een echte grote-kinderen-autostoel was schijnbaar zo emotioneel dat ze er spontaan koorts van kreeg. Zondagochtend bleef de thermometer op 39,5 graden steken. Reden om (helaas) Tante Sharon’s verjaardag te laten schieten. Gelukkig waren er nog baby-paracetamols en die brachten wat verlichting. Vanochtend nog 38,5 maar ze heeft erg goed geslapen. Het grappige is dat ze zelf helemaal niet in de gaten heeft dat ze een beetje ziek is. Ze is de vrolijkheid zelf.

153 | Slapen ho maar

De algehele indruk van Isa’s eerste uurtjes kinderdagverblijf was positief. Beetje spelen, beetje cracker eten, afijn, de gebruikelijke dingetjes. Totdat er geslapen moest worden. Daar had madam dus éven geen zin an. De hele tent bij elkaar gebruld waarop ze maar weer mocht spelen. Volgende week een hele ochtend proefdraaien. Ik wens de leidsters alvast veel succes !

152 | Droogzwemmen

Vandaag zal tussen 9 en 11 het Grote Kinderdagverblijf Droogzwemmen gaan plaatsvinden. Over 2 weekjes gaat ze de woensdag doorbrengen op ‘De Sterrrenwacht’, en vandaag mag ze al vast wat gaan klooien met de kindjes van de ‘Pluto-groep’. Klinkt allemaal erg sterrekundig en dat zal oPa Harrie (die erg behept is met de astronomie) als muziek in de oren klinken. Een evaluatie volgt z.s.m.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen op het gebied van deze website: lange tijd zag het er naar uit dat deze site zou verdwijnen en op zou gaan in een nieuwe gecombineerde site voor beide Kindjes Schrijvers. Vandaag (eigenlijk zojuist) is besloten om voor Kid2 een nieuwe site op te zetten naast deze van Isa. Dat is wel zo eerlijk ten opzichte van Kid2, naar wij dachten. Binnenkort een sneak preview ! Niks zo vluchtig als het internet. Na ampel beraad met Michal lijkt het toch handiger voor u, waarde bezoeker, om beide sites in één te integreren. Momenteel wordt daar technischgewijs aan gewerkt.

151 | 8

Tandje nummer 8 is door en Isa’s vrolijkheid is daarmee weer helemaal terug. Op het praatfront zijn er weinig schokkende vorderingen. Het papa en mama wordt er heen incidenteel uitgegooid, maar kwistig is ze er niet mee. ‘Boem’ begint ze nu ook al na te bootsen. Voornamelijk wanneer er iets op de grond klettert. Een bakje yoghurt of zo (niet verder vertellen hè Marcel ?).