132 | Badpret

Niks mooiers dan met mama of papa in bad te gaan. Beduusd stilzitten en zich verbazen over het natte spul waarin ze nu weer terecht was gekomen (zoals ze de eerste weken deed) is er na al die maanden badderplezier niet meer bij. De halve badkuip wordt afgebroken danwel grondig geïnspecteerd. Isa is inmiddels een echte routinier (of is de vrouwelijke variant daarvan ‘routinière’ ?) op badgebied. Geen enkel element in het badleven van Gerstakker 25 is haar meer vreemd.

Behalve dan wanneer het gaat om de haren. En dan voornamelijk het uitspoelen van de even daarvoor aangebrachte shampoo. Getooid met een weelderige haardos is het verwijderen van de laatste Zwitsal-resten immers geen sinecure. En owee als er water in de ogen komt. Dan is het hommeles in de badkamer. En dan heeft papa het natuurlijk weer gedaan (mama is schijnbaar wat tactvoller in het uitspoelproces)…

131 | Jpeg

Even een technische noot: de kwaliteit van de op deze site te bewonderen foto’s is matig omdat ik ervoor wil zorgen dat ook de niet-breedbandinternetter met voldoende snelheid de site kan bekijken. Als iedereen kabel of ADSL zou hebben, dan was het een ander verhaal. Maar zo is het nu eenmaal niet !

130 | Piep piep

Het spelen van het traditionele spelletje kiekeboe (bij ons overigens ‘piep piep’ geheten, waarbij het krachtig uitspreken van de term ‘kiekeboe’ aldus wordt vervangen door het krachtig uitspreken van de term ‘pieppiep’) is een van Isa’s favoriete bezigheden. Helaas hebben papa of mama niet altijd tijd om dat kekke spelletje te spelen. Geen nood, dacht Isa. Dan regel ik dat zelf wel. Eerst kruipt ze met haar neus tegen de gordijnen aan om met een krachtige armzwaai datzelfde gordijn om zich heen te draperen. Vervolgens begint ze van de verwarming af te kruipen in de richting van de eettafel. Het gordijn glijdt hierdoor langzaam over haar gezicht en op het moment dat ze er bijna onderdoor kan kijken houdt ze in. In de hoop dat er iemand is die het kan zien begint ze vervolgens te kraaien van de lol op het moment dat ze onder het gordijn uit komt. Erg handig. Papa kan rustig de krant lezen, hij hoeft alleen maar af en toe ‘pieppiep’ te roepen. Ze houdt dit rustig 20 minuten vol. Dan is het tijd voor een ander spelletje. Maar dan is ook de (maandagochtend)krant uit…

129 | Bensu

Papa vond op internet een leuke gadget voor een kleine prijs: de Bensu. Een gigantische rage in het Verre Oosten en mondjesmaat beginnen ook in NL de eerste wagentjes op te doemen. Het is ’s werelds kleinste radiografisch bestuurbare autootje.

Slechts 6 cm lang en bijzonder rap. Isa heeft het ding ook ontdekt. Als een idioot kruipt ze achter het vehikel aan in de hoop ‘m te kunnen tackelen. Het wagentje moet om de 2,5 minuut worden opgeladen op de zender, dus de kans is groot dat ie stilvalt terwijl Isa er bijna bij is. In dat geval is het exit Bensu, want het is natuurlijk een fragiel voertuigje. De vuistjes van Isa zullen het in no-time vermorzelen. Vanmiddag dus maar een extra pakje penlites in huis halen…

128 | Dubbel lek

Hoe mama het voor elkaar heeft gekregen mag Joost weten, maar Isa’s Bugaboo staat met 2 lekke banden werkloos in het halletje. In een enorme Prenatal weet zij de kinderwagen zó te manoevreren dat ze 2 x over hetzelfde scherpe onderdeeltje van een kledingbeveiliging rijdt. En dat met TWEE verschillende achterwielen. Niet dat ze het na het 1e voorval het gevaarlijke ding op een veilige plek legt of even overhandigt aan een van de dienstdoende winkeldames… Nee: ze legt het gewoon weer terug op de grond :-) Murphy had voor dit soort momenten een pasklare wet op de plank liggen waardoor Isa voorlopig de deur niet meer uit kan. Papa zat gisteren namelijk in Tivoli Utrecht voor zijn 24e Marillion-concert en vanavond krijgt zijn zilveren Marillion-jubileum zijn beslag in 013 in Tilburg. Tijd om lekke bandjes te plakken is er dus waarschijnlijk even niet. Maar goed dat Isa al kruipt. Ik kan wellicht proberen een aantal zwenkwieltjes op haar knietjes te monteren ? Kan ze in ieder geval pijnloos over straat…

127 | Sint

Haar eerste Sinterklaasfeest leverde Isa een karrenvracht aan speelgoed, voedsel en kledij op. De muzikale geschenken met name waren prominent aanwezig. De rups met lichtjes in zijn voelsprieten begint als een bezetene te piepen bij het voortbewegen ervan, en het keyboard met dierenherrie (gezien bij Iris en toen erg kek bevonden) daar kun je de Rotterdamse Kuip mee platspelen. Ook leuk voor papa. Alhoewel die maar 3 noten mag spelen voordat Isa het apparaat al weer inpikt. Kortom: met de geboorte van Isaï en 2x Sinterklaas op bezoek was het met recht een weekeinde vol verrassingen.

126 | Zoals beloofd !

Zoals beloofd een foto van de nieuwste Lammertsma-telg Isaï. Na een dagje op de kinderafdeling vanwege een lichte ruis in zijn hartje (wat schijnbaar heel vaak voorkomt) bleek alles goed en zelfs zó goed dat mama en zoon inmiddels weer terug naar huis zijn !

Ted en Marjolein (hun overburen) hebben en passant nog even een Woutertje op de wereld gezet. Drukte alom in Hintham. Welkom lieve baby’tjes !