100 | Achter de hand

Hoera ! Er zijn veel dingen te vieren vandaag. Allereerst is Isa vandaag precies 5 maanden oud. Tevens is dit het honderste berichtje in Isa’s dagboek. Maar boven dat alles staat het feit dat er een Reserve Aap is gevonden. Elke jonge ouder weet dat de favoriete knuffel van zijn kind aan ernstige slijtage onderhevig is. Liters kwijl, puntige nageltjes en druppende neusjes zorgen voor een permanente aanslag op het gestel van het beest. Aangeraden wordt dan ook om, op het moment dat het kind daadwerkelijk een uitgesproken voorkeur krijgt voor een bepaalde knuffel, direct een aantal reserve-exemplaren ervan te regelen. Nu valt dat niet altijd mee; een aantal factoren speelt hierin een rol. Van wie is de knuffel gekregen, uit welke winkel is deze afkomstig, is het beest überhaupt nog wel te koop, afijn vult u zelf rustig aan. Er zijn zelfs internetsites waar wanhopige ouders hun knuffel kunnen tentoonstellen in de hoop zo vervangende exemplaren op de kop te kunnen tikken. Sinds een aantal weken blijkt Isa bijzonder behept te zijn met Aap. Deze kekke bruine rakker bleek gekregen van Liesette, dus het was niet moeilijk om de aanschaflocatie te achterhalen. De Etos in winkelcentrum De Helftheuvel. Michal heeft de afgelopen weken al diverse Etossen (is dat eigenlijk wel een correcte meervoudsvorm, of moet het meervoud van Etos ‘Eti’ zijn ?) bezocht maar nimmer een Aap Reserve gevonden. Tot enkele dagen geleden. In nota bene dezelfde Etos werd een identieke Aap gevonden.

De vraag was nu of Isa zich wel liet foppen. Op een gegeven moment werd Aap verwisseld door Aap Reserve. Het was haar om het even. Aap Reserve werd voor Aap aangezien, wij stonden aldus niet voor Aap en zodoende werd dit verhaal geen Broodje Aap.

99 | Kruip

Isa heeft sinds een weekje door dat de buikligging een ideale uitgangspunt is voor verplaatsingen. Eerst rap naar de buik draaien, vervolgens de armen strekken (dit duurt iets langer omdat ze dan nog op het armpje ligt waar ze net overheen gerold is) en dan even rusten. Maar niet voor lang: het kontje omhoog en dan hoppetee, proberen om vooruit te komen. Kruipen is overigens een groot woord, maar er zit inderdaad wel wat beweging in.

Die beweging is helaas nog niet in een rechte lijn; ze draait eigenlijk min of meer om haar as. Ook het schuiven met de wangen over de ondergrond moet door haar toch als minder prettig worden ervaren. Ze concentreert zich nu echter nog voornamelijk op het benenwerk. Ik moet toegeven dat we af en toe wel crue bezig zijn door Aap net buiten haar reikwijdte te leggen. Maar het werkt wel: want met veel horten en stoten lukt het haar vrijwel altijd om het beest te pakken te krijgen.

Al dat fysieke geweld gaat overigens wel ten koste van andere vaardigheden. Het gebrabbel van de laatste tijd is helemaal weg. Nu maar hopen dat dat binnenkort weer terugkomt, want het is zo wel erg stil in huis ;-)

98 | Prikkebeen

De derde serie dubbele prikken is achter de rug. Even afwachten wat voor weerslag dat gaat hebben op haar nachtrust, maar het gemekker op het consultatiebureau viel reuze mee. Isa weegt inmiddels 5870 grammen en is weer enkele centimeters langer dan de vorige keer. Maar dat was aan het (optisch gezien) korter worden van de kinderwagen al te merken :-)

Van het perenhapje ging er vanmiddag iets meer naar binnen dan zondag. Was er zelf niet bij, maar het gehuil begon pas na een hapje of 6 !

Het KekkeWoordenBoek is een nieuwe site van papa, die deze samen Jan van Briljantje.nl in het leven heeft geroepen. Isa vond het tijd om daar eens wat reclame voor te maken :-) Bij deze dus.

97 | Lust niet

Zondagmiddag was het zo ver. Isa’s eerste vaste voedsel. Alhoewel ‘vast’ ? de peren waren zó fijn gepureerd dat het welhaast als terpentine van het lepeltje vervloog. En aan Isa’gezicht te zien smaakte het ook zo. Met veel gemor werd het eerste lepeltje peer aangenomen, maar de inhoud kwam er linea recta weer uit. Net zoals de inhoud van alle overige lepeltjes peer. Mevrouw was niet erg gediend van die onbekende meuk.

Binnenkort doen we weer een poging. We houden u op de hoogte van haar eerste ervaringen met Vast-Food…

96 | Modebewust

Isa is duidelijk een kind van haar vader en moeder. Dat geldt natuurlijk voor verreweg alle babies, maar ik doel hier op het terugvinden van specifieke eigenschappen van papa en mama in een kind. Mama houdt bijvoorbeeld van mode en in het bijzonder van het modemerk Esprit. Papa is een man van techniekdingetjes, van de ‘wondere wereld’ zou Chriet zeggen.

In Isa vinden we een prachtige combinatie hiervan terug: ze vindt het enorm fascinerend om aan papa’s horloge te zitten. Ze komt handjes tekort. Het horloge is van Esprit. En daar herkennen we dan weer mama in terug :-)

95 | Ko Nijn

Nu papa eindelijk helemaal up-to-date is met zijn dvd-speler wordt het tijd dat Isa eens een hi-tech Nijntje gaat zien. Zo’n stoffen konijn is leuk en in boekvorm is het ook allemaal wel aardig, maar het échte werk is toch een bewegende versie ervan. Interesse in het medium televisie heeft ze de laatste weken al getoond, dus dat zit wel snor.

Alleen jammer dat er nog geen Nijntje-DVD’s bestaan. Die komen in september pas op de markt. Nu heb ik nog ergens een videootje liggen van Sammie, het konijn van Ernst, Yvette & Fleur. Daar kan ik wel een leuk video-cdtje van branden. Dat moet haar toch wel een maandje zoet kunnen houden, me dunkt.

94 | Ravioli

Gisteravond besloot Isa om maar eens een eind weg te gaan zitten kletsen. Bij mama op schoot werden we getrakteerd op een heel verhaal. Er was weinig chocola van te maken, maar dat ze het zelf interessant vond was wel duidelijk. De klanken die ze produceerde kwamen nog het meest in de buurt van oeh-wa-oeh.

Kent u nog die leuke Duitse tv-serie ‘Ravoli’, die ergens medio jaren 80 ook in NL werd uitgezonden ? Ging over een handvol kinderen die een huis op stelten zetten terwijl pa & ma op vakantie waren. Om kosten te besparen aten ze wekenlang ravioli en het jongste kind riep de godganse dag ‘oeh-wa-oeh’. Misschien dat Isa hiermee wel wil zeggen dat ze is uitgekeken op de moedermelk en eens een pastamaaltijd wil uitproberen ?

93 | Garderobe

Papa loopt al zijn 1/2 leven in shirtjes van allerlei popgroepen en artiesten (klik hier voor een prachtig visueel overzicht ervan). Het merendeel van de collectie wordt gevormd door kledij die te maken heeft met Marilllion of Fish. Nu was er laatst de 1e European Convention van Fish, een soort internationaal fanclubweekend met 2 geweldige concerten. Bij de merchandisestand werd papa weer gegrepen door het prachtige ‘Fishbitch’-dames-t-shirt. Nu was de term Fishbitch voor een 4 maanden oude baby niet echt gepast, vandaar dat paps creatief aan de gang ging met Photoshop, deskjetprinter, schaar en strijkbout.

Zie hier het resultaat. Het onderschrift is ietwat lastig te lezen vanwege de sterke compressie van de foto, maar die luidt ‘fishbaby’. Dat klinkt toch een stukje prettiger dan ‘bitch’, naar wij dachten. Misschien ga ik mijn ontwerp wel aanbieden aan de merchandise-afdeling van Fish :-)