77 | Kwartalig

Vandaag is Isa 3 maandjes oud. Ze viert aldus haar eerste verkwartaaldag. En haar 13e verweekdag. Om maar niet te spreken van haar 92e verdagdag en haar 0,25e verjaardag ! Wat een hoop festiviteiten op 1 dag. Hiep hiep.

76 | Het zal toch niet ?

Isa was gisteren een beetje bezorgd. Ze hoorde mij tegen Michal het krantenbericht voorlezen waarin werd aangekondigd dat de Lotto een offensief is begonnen tegen een aantal online WK-weddenschapsites. Het schijnt namelijk verboden te zijn om ‘om geld’ te spelen. Een flink aantal sites is inmiddels uit de lucht gehaald of uit voorzorg gesloten. En gezien Isa’s koppositie in de RoelPool2002 was dat geen goed vooruitzicht. Stel je voor, haar allereerste prijs door de kleine neus geboord door die stoute meneren van de Lotto. Ze weet niet eens wat de Lotto is… Maar gelukkig is de RoelPool maar een kleinschalig evenement onder familie, vrienden en bekenden dus zo’n vaart zal het niet lopen. Dat heb ik haar ook haarfijn uitgelegd. Maar of ze erdoor gerustgesteld is weet ik niet… Ik denk pas als ze de centen daadwerkelijk in de knip heeft !

75 | Vastpakken

Sinds 2 weken realiseert Isa zich dat ze met haar handjes van alles kan doen. Tot vanavond was het voornamelijk ongecontroleerd meppen, ongecoordineerd sabbelen en natuurlijk het fameuze knuistje-proberen-helemaal-in-de-mond-te-proppen-als-het-kan-liefst-allebei. Maar vandaag was het een heuglijke dag. ‘Verrek, ik kan die handen aansturen’, bedacht ons meisje ineens. Zittend in de wipstoel besloot ze een van de ‘hangers’ van de baby-gym maar eens lastig te vallen. Niet korter dan een half uur heeft ze zich uitgeleefd op het houten item, dat geen benul had wat ‘m overkwam. Tot vanavond werd er dus alleen hardhandig en waarschijnlijk onbedoeld tegen hem aan geramd. Maar nu werd alles anders. Na wat tactische manoevres pakte Isa het ding beet om het hardhandig door elkaar te gaan schudden.

Deze foto geeft daar een mooie indruk van. Dat ze de smaak te pakken heeft moge duidelijk zijn. Een uurtje later op het aankleedkussen vond ze papa’s bril ineens een stuk interessanter dan voorheen. Een aantal omzichtige pogingen om het geval van de neus te trekken werden echter snel doorzien, waarna het vizier maar weer op Nijntje werd gericht. Nijntje Pluis laat het zich nog welgevallen, maar de vraag is hoe lang ze het allemaal nog tolereert. Hoewel er bijna niets bestaat dat uitdrukkingslozer is dan het gezicht (nou ja, gezicht) van Nijntje, lijkt het wel of ze sinds vanavond wat bozer kijkt… Dick Bruna maar eens bellen, vragen of dat normaal is ?

74 | Matje

De weelderige haardos van Isa wordt weelderiger en weelderiger. In plaats van uitvallen groeit de bos langer en langer. Bovenop weliswaar wat dunner (daar heeft papa ook al jaren last van) maar van achter, van opzij en van voren neemt de lengte alsmaar toe. Geen gezicht, zo’n matje, dus hup de schaar erin. Nu is dat met een wispelturige wakkere baby nog niet zo heel erg makkelijk. Vandaar dat ze nu een semi-matje heeft. Links van het midden wel, rechts van het midden niet. In het kader van de uitbundige haardossen die bij het WK Voetbal te zien zijn is het wellicht niet eens zo’n gek idee om deze coupe nog een weekje te laten zitten.

73 | Deskundig

De laatste dagen vallen er allemaal folders in de bus. Over speelrekken, tuinschommels, zandbakken en zwembaden. Wij weten van niks, maar we hebben het donkerbruine vermoeden dat Isa hier iets mee van doen heeft. We denken dat ze zich nu al rijk rekent en zich op voorhand aan het oriënteren is inzake de besteding van het aanstaande gewonnen prijzengeld. Mevrouwtje staat inderdaad nog steeds solide op de 2e plek in de RoelPool2002. Laat daarmee 22 volwassenen ver achter zich, maar houdt tegelijkertijd respectabele afstand tot mama.


Dit heuglijke feit leidt mooi de aandacht af van haar wat nukkige buien de afgelopen dagen. Vermoedelijk heeft Papa haar verkouden gemaakt, en dat is natuurlijk niet erg aardig van papa.

Ik mocht vandaag trouwens mijn eerste Vaderdag ondergaan. Bijzonder leuk, alleen mis ik nog de zelfgemaakte tekeningen en zo. Maar dat komt over een paar jaar nog wel. Ik kreeg o.a. het geboorte- en trouwkaartje maar dan ingelijst. Voor op de slaapkamer. En nog wat papa-sokken en papa-t-shirt en papa-slabbertje. Mooi.

72 | Ziek zwak en weer iets opgeknapt

De trouwe bezoeker van deze site (en dat zijn er tot onze vreugd nogal wat) begon zich al zorgen te maken. Al heel lang geen schrijfseltjes meer en al nog heel veel langer geen nieuwe foto’s meer. Zou Isa niet meer zo interessant zijn, nu de echte nieuwigheid eraf is ? Nee hoor, papa was (en is nog een beetje, maar wel minder) gewoon ziek. Flink griepje te pakken gehad. Het begon zaterdagavond na terugkeer van Hans Teeuwen in Carré. Bonkende kop, zweten, u kent ’t wel. Zondag nog naar Dave, Paula & Iris geweest zonder problemen maar bij retour in Empel ging het langzaam bergafwaarts. De vrije maandag werd bijna geheel in bed doorgebracht met oplopende koorts en aflopend humeur. Treinladingen Ibuprofen kwamen er aan te pas voordat vanmiddag de koorts ging liggen. Nu ben ik alleen nog slap. Even aansterken dus nog, want qua warme maaltijden lig ik er nog 3 achter op Michal. Tot zover de uitleg van hoe en waarom het hier even wat rustiger is geweest. Nu dan weer Isa.

Gisteren heeft ze haar eerste DKTP-prikken gehad. Die afkorting deed me eerst nog denken aan een popi modemerk, maar dat was toch niet zo. Links en rechts in het bovenbeen. Zonder waarschuwing, gewoon paf ! Isaatje lag mooi rond te koekeloeren zoals babietjes dat zo leuk kunnen en daar was mevrouw de consultatiebureauverpleegkundige die even heel sneaky de spuit erin zette. Moet je toch ook lichtelijk masochistisch voor zijn, voor zo’n beroep. Enfin. half minuutje brullen en toen was het ongein er voor haar wel weer vanaf. Hupla, lachend de auto in. Maar dan begin het pas. Na een uur of 4 werd ze gloeiend heet en we hoorden ineens een schreeuw die door merg en been trok. Allebei rechtop in bed en vervolgens een paar uur wakker, al dan niet met madammeke op de arm die inmiddels een kleur op haar wangetjes had waarvoor de eerste de beste papierfabriek meteen een sponsorcontractje zou willen opstellen. Het gejammer en gehuil deed ze overigens in een soort trance die het midden hield tussen slaap en diep-slaap, dus temperaturen hebben we maar achterwege gelaten. Zolang ze tussen de misère door sliep was het goed. Toch heeft ze de nacht nog aardig doorgebracht en ’s ochtends constateerden we dat ze ook lid was geworden van K2, de Koortsclub met 2 leden. We hebben nog geprobeerd om er K3 van te maken, maar mama’s conditie is sinds haar zware keizersnede zo gepantserd dat ze daaraan niet wilde meewerken. Wel handig dat papa ook ziek was, want kan konden die twee zich mooi vermaken in het grote bed. Isa heeft de hele dag geslapen met een koorts die langzaam terugliep, evenals die van papa. Volgende keer weer prikken. It’s a cruel life…

De afgelopen week is Isa ook behoorlijk onder de indruk geraakt van de functionaliteit van haar handjes. Ze pakt nu, niet altijd met evenveel opzet trouwens, allerlei (letterlijk) voor de hand liggende dingetjes vast en laat die vervolgens ook echt niet meer los. Indien het beet gepakte item van een geschikte omvang is probeert ze het al een beetje in de richting van haar mond te slepen om er vervolgens even beschaafd aan te likken. Ze is nu al goed opgevoed, dat ziet u wel. Lachen doet ze ook steeds meer en vaker, tot aan de prikjes. Nu heeft ze even niet zoveel om over te lachen. Maar dat is morgen wel weer over.

Verder is ‘Baby-cd vol. 3′ in haar persoonlijke baby-music-hitparade van de nummer 1-positie gestoten door Spinvis, de Nieuwegeinse huiskamermuzikant die eigenlijk per ongeluk de beste cd (nu al) van 2002 in elkaar heeft weten te zetten. De cd is eigenlijk een grote-mensen-cd, van papa, maar Isa vindt dat er voldoende aanknopingspunten zijn om het een geschikte baby-plaatje te laten zijn.

Verder staat Isa sinds vanavond op de 2e plaats in de RoelPool2002-voetbalpoule. En dat is met 24 deelnemers heel geen slechte notering. En mama staat bovenaan. Het is geweldig. Mama heeft de poule zelf ingevuld, en papa die van Isa. Volgens een prachtig systeem van willekeur: hier en daar een 1 en daar en hier een 0. Zet ze toch mooi alle so-called voetbalkenners even te kijk !

Tot zover deze (lange) update maar dan bent u ook in een klap weer helemaal bij. Er zijn nieuwe foto’s in het fotoboek !

71 | Voetbal

Het feit dat er op deze site de laatste dagen (te) weinig nieuws te zien is moet u zoeken in de voetbalsfeer. Natuurlijk, ik ben zelf nogal bezig met de door mij georganiseerde RoelPool2002, die een respectabel aantal van 24 deelnemers heeft weten te strikken. Maar omdat ook Michal en Isa zich hebben ingeschreven, bestaat bij beiden een meer dan gemiddelde interesse in het voetbalgebeuren. Isa is vooral erg begaan met het lot van Spanje, in haar ogen de aanstaande wereldkampioen. In haar wipstoel voor de tv mag niemand in de buurt komen, want dan is het hommeles. Even snel een voedinkje eisen in de rust kan nog net, maar pas na de nabeschouwing mogen papa en mama weer met haar spelen. Of in de avond, want dan is er toch geen voetbal. Met haar voetbalinzichten staat ze momenteel 13e in de poule. Da’s bijna 10 plaatsen hoger dan papa. Maar mama doet pas echt van zich spreken: zij staat bovenaan ! Maar ze heeft zich dan ook bij het invullen van de voorspellingen stiekem laten influisteren door Isa :-)