70 | Buik

Isa’s favoriete houding-bij-krampjes (liggend op papa’s onderarm) begint een vermoeiende uitwerking te krijgen op diezelfde onderarm van papa. Mevrouwtje groeit immers elke dag weer wat grammetjes groter. Welnu: de bank blijkt een prima vervanger te zijn van de arm. Na wat puffend op en neer beweeg van haar hoofdje komt de boel op een van de 2 wangetjes tot stilstand om vanuit die positie de nabije omgeving ‘ns wat zorgvuldiger te bekijken.

Bijkomend voordeel, naast het feit dat ze de krampjes niet meer voelt en het hongergevoel even schijnt te vergeten, is het trainen van de nekspieren. Handig, want zo kan ze misschien eerder bij mama in het stoeltje op de fiets ?

De bank is overigens behandeld met de 3M-Scotchguard-anti-vlekken-impregneer-toestand, dus voor wat betreft dat gesabbel op de bekleding zien we verder geen moeilijkheden ;-)

69 | Schaal

Schiet ú ons lek of zullen we het zelf doen ? Het mysterie van de Onbetrouwbaar Wegende Schaal houdt aan. Michal ging vanochtend weer even wegen bij het consultatiebureau, vanwege het vermeende gewichtsverlies van vorige week. En klats: 4500 grammen, schoon aan de haak. Weet u het nog ? Ikke niet. Die 4000 van vorige week kloppen in ieder geval niet. Ik vertrouw die schaal van het CB voor geen cent meer. Sterker nog: ik vertrouw geen enkele weegschaal meer. Nóg sterker: ik denk dat ik voorlopig zelf ook niet meer op een weegschaal ga staan. Dan hoef ik mezelf ook geen zorgen te maken over m’n gewicht. Stel je toch eens voor dat ik die lekkere Snickers Icecream laat liggen omdat onze schaal 1,5 kilo teveel aangeeft ! Dat zou vreselijk zijn ! Weg met dat ding !

68 | Ikea

Vandaag was Isa voor ’t eerst in de Ikea. Ze was zo onder de indruk van het blauw-gele gevaarte dat ze de rest van de dag van slag was. Het aantal voedingen weet ik niet meer, die zijn niet meer te tellen. Morgen gaat ze met mama even naar de stad. Daar zijn nog veel meer winkels. We houden ons hart vast ;-)

67 | Meetkunde

Ik krijg er al handigheid in, in het corrigeren van mijn eigen berichtjes in dit dagboek. Meldde ik eerst nog dat Isa een bijzondere hekel had aan Frisolac, bij nadere bestudering van de doseringinstructie blijkt dat Papa zelf debet is geweest aan dit alles. Het was een nobel plan om voor 24 uur voeding ineens voor te bereiden. Maar ik vond het al zo waterig… U voelt ‘m al aankomen; klein rekenfoutje gemaakt in het aantal schepjes ten opzichte van de hoeveelheid water. Da’s niet zo netjes voor een ICT-er, dat begrijp ik wel. Maar ik heb ook alleen maar wiskunde A in m’n pakket gehad. Het zij me vergeven. Sorry Frisolac: morgen gaan we proberen om voor wat eerherstel te zorgen.

66 | Kieskeurig

Isa heeft inderdaad een uitgesproken voorkeur voor Nutricia-melk. Of liever gezegd een bijzonder fel uitgesproken afkeer van Frisolac. Nutricia is haar merk. Gisteravond even een Consumentenbond-verantwoorde test gedaan om dit aan te tonen (blinde test, representatieve steekproef met 1 baby). Eerst een flesje Frisolac, daarna een flesje Nutricia. Dezelfde fles, dezelfde speen, dezelfde melktemperatuur, dezelfde papa-voeder, dezelfde stoel waarin gevoed werd, dezelfde klimatologische omstandigheden, zelfde muziek op de achtergrond (Marillion, dat vind ze nu al leuk:-), zelfde afwezige mama (die even naar de stad was), dezelfde buitentemperatuur, kortom: de omgevingsvariabelen waren ongewijzigd.

Samenvattend kan ik melden dat het Frisolac-flesje het 30 seconden uithield in Isa’s mond, terwijl de Nutricia compleet werd leeggeslurpt (slechts 60cc, het was tenslotte maar een testje !). Het is, oplettende lezer, overigens niet zo dat we nu toch ineens op de fles over zijn gestapt. Michal heeft zich nu een voedingsschema aangemeten dat het midden houdt tussen on-demand en op-schema. En dat werkt vooralsnog goed.

Dit weekeinde hopelijk weer wat nieuwe foto’s op de site.

65 | Doet u mee ?

Stiekum reclame maken op Isa’s site, hopelijk vergeeft ze het me later. Reclame voor de RoelPool2002. Na het enorme succes van RoelPool2000 (de weddenschappentoestand rondom het EK van toen) is er nu ook weer een RoelPool2002. Juist omdat Nederland niet mee mag doen aan het WK Voetbal dé ideale manier om met meer dan gemiddelde belangstelling het toernooi te volgen. Iedereen mag meedoen, vandaar deze oproep ! Je kunt online je voorspellingen doorgeven en inschrijven. Ontvang elke dag mail met het laatste WK- en RoelPoolnieuws. Lees alles erover op de speciale RoelPool2002-site. Heeft u vragen of suggesties ? Mail dan even naar roelpool2002@roelenmichal.com. Spread the word ! Hoe meer zielen hoe meer centen er te winnen zijn ! En om toch een klein linkje te leggen met Isa: zij doet misschien ook wel mee. Aanschouw haar hier in haar overpeinzingen.

Op dit moment was zij de finale aan het voorspellen. De uitslag was 2-2. Ja, leg zo’n baby maar eens uit dat dat niet de einduitslag van een finale kan zijn…

64 | Dus niet

Vorige berichtje gelezen, over het afscheid van de borstvoeding en zo ? Beschouw dat maar als niet geschreven. Vandaag moesten we toevalligerwijs naar het ziekenhuis voor Michals nacontrole en voor Isa’s navelstompcontrole. Meteen maar even gewogen op de kinderafdelingweegschaal en wat schetst onze verbazing: 4280 gram. Da’s bijna 3 ons meer dan de weegschaal van het consultatiebureau gisteren aangaf. Ik denk dat ik het ijkwezen maar eens ga bellen ;-) Neemt niet weg dat ze altijd is gewogen op dezelfde schaal, maar toch is het vreemd. Aldus ook de kinderarts. Die al terugrekenend kwam op een gemiddelde gewichtstoename van bijna 2 ons per week. En da’s ruim boven de norm van 100-150 gram. Waarschijnlijk is het krampachtig voeden op schema haar niet zo goed gevallen, vandaar de onrustigheid.

We gaan dus nog maar even door met de borstvoeding. Een mengelmoesje van op schema en op verzoek, daar zal het wel op neerkomen. En misschien ergens tussendoor een flesvoedinkje. Daar komt wel een ander probleem bij kijken: de eerste echte flesvoeding vanochtend werd met een gekrijs van heb-ik-jou-daar na 20cc voor gezien gehouden. “Die meuk drink ik niet”, dat was ongeveer de indruk die Michal en ik kregen. Misschien is ze al erg merkbewust en drinkt ze liever Nutricia-spul ? Is Frisolac niet trendy genoeg ? Zou kunnen. Ik weet niet wat ze allemaal met Fleur heeft besproken afgelopen zaterdag :-)
Isa moest eens weten dat ze af en toe Zeeman-rompertjes draagt. Over trendy gesproken !

63 | Exit borst

Op de kop af 8 weken lang heeft Michal het volgehouden maar nu is het dan toch zover. Exit borstvoeding. Eerst van voeden op verzoek over naar voeden op schema. Dat leek in eerste instantie verlichting te brengen, totdat vanavond bij het consultatiebureau bleek dat ons meiske meer dan 1 ons was afgevallen. Dan is het snel bekeken. Isa heeft zojuist haar laatste borstvoeding gehad.

Bijkomend voordeel is wel dat papa nu ook kan voeden. Da’s wel zo rustig voor Michal en wel zo leuk voor papa !

62 | Doorslaap

Heuglijk nieuws: Isa sliep afgelopen nacht van 23:00 tot 06:00 uur !

61 | Toch een beetje Pinkpop

Zondagavond 19 mei. 1e Pinksterdag. Dan weet u het wel: Pinkpop. Alhoewel 1999 de laatste x was, blijft het toch kriebelen. En met een baby erbij (en ook een kersverse baby bij je Pinkpopmaatjes) zit het er sowieso voorlopig niet in. Maar dan hebben we altijd nog de breedbandinternetverbinding. En de VPRO. Hulde hulde hulde!

Papa zit nu met kippenvel op de rug naar Faithless te kijken. Live, fullscreen, fullstereo. ‘I can’t get no sleep’ (Insomnia) weerklinkt in de koptelefoon en doet terugdenken aan die (voorlopig?) allerlaatste Pinkpop waar Faithless ook al afsluiter was. ‘I can’t get no sleep’. Een ultiem festivalnummer.’I can’t get no sleep’. Nou, ik voorlopig ook nog niet denk ik!

Nog even doorgaan over muziek (er moet toch een link zijn met Isa, hoor ik u al denken): ik denk erover om een ceedeetje te gaan branden met zuiver en alleen huishoudelijk apparaatlawaai erop. Is uw baby een beetje onrustig en wil het de slaap niet vatten ? De stofzuiger aan en klaar is u. De centrifuge doet het in deze ook erg goed, evenals de kruimeldief. Isa is dan meteen vertrokken. Binnenkort bij mij dus te verkrijgen als ultieme baby-cd: ‘Electric Appliance Sounds for your baby deel 1′.

Laatste melding voor nu is dat er weer nieuwe foto’s in het fotoboek staan !